torstai 27. helmikuuta 2014

Italialaiset sienet



Rakastan Lontoota. Rakastan italialaisittain valmistettuja portobellosieniä. Mitä näillä on yhteistä? Minulla oli onni syödä illallista Lontoossa Kensingtonin alueella italialaisessa ravintolassa. Sitä piti kaksi vanhempaa italialaista herraa, jotka valmististivat meille alkuruoaksi italialaisia portobellosieniä. He kutsuivat minut seuraamaan, kun niitä valmistettiin keittiössä. Nautimme niitä alkuruoaksi Bricco Manzoni -viiniin kanssa. Oli suurenmoista, koska muistan sen vielä vuosien jälkeen. 



Tämä ohje perustuu tuolloin nauttimaamme alkuruokaan. Ruoka on herkullinen, valmistuu nopeasti muutamasta tuoreesta raaka-aineesta - italialaista ruokaa parhaimmillaan. Kun lähdimme, toinen herroista kiitti vierailusta ja suuteli minua kädelle. Tästä kaikesta jäi ihana muisto.





Kahden hengen annokseen tarvitaan:
2 suurta portobellosientä
2-4 rkl voita
4 cl valkoviiniä
hyppysellinen chiliä hienonnettuna
runsaasti hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria

Poista portobellosienistä kannat, niitä ei käytetä. Leikkaa lakit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna suuri paistinpannu. Laita voi ja chili pannulle, lisää sieniviipaleet ja hyppysellinen suolaa. Kypsennä minuutin ajan kummaltakin puolelta. Lisää valkoviini ja rouhi päälle mustapippuria. Anna kiehahtaa. Nosta sienet tarjoilulautasille ja lientä niiden päälle. Koristele runsaalla persiljasilpulla ja nauti.

1 kommentti:

  1. Toi valkkari todellakin toimii tässä, ihan huippua tuli :)

    VastaaPoista