keskiviikko 26. helmikuuta 2014

VuohenjuustosalaattiMinulla on viha-rakkaussuhde vuohenjuustoon. Toisinaan inhoan sitä, toisinaan saan annoksen, jossa se maistuu suurenmoiselta. Muistan yhä kolme vuotta sitten ravintolassa nauttimani uskomattoman herkullisen vuohenjuustoannoksen. Se inspiroi minut kehittelemään tämän lämpimän vuohenjuustosalaatin, josta on tullut suosikkimme. Annoksen juju on siinä, miten hunaja, punainen balsamiviinietikka ja timjami yhdessä muodostavat sulosointuisen maun.


Kahteen annokseen tarvitaan:
200 gr vuohenjuustoa, esimerkiksi Chevre Melusine
hunajaa
balsamiviinietikkaa
timjamia
vihersalaattia, mielellään erilaisia salaattilaatuja sekoitettuna
2 viikunaa

Leikkaa leivästä kaksi pyöreää sentin paksuista palaa, jotka vastaavat kooltaan vuohenjuustoa. Paloissa ei saa olla kuorta eikä kovia reunoja. Paahda leipäviipaleet ja aseta ne uunipellille. Puolita vuohenjuusto kahdeksi palaksi ja aseta ne leipäpalojen päälle. Paista 220-asteisessa uunissa kunnes vuodenjuuston pinta on hieman sulanut ja ruskistunut, mikä vie noin 4-5 minuuttia.

Nosta vuohenjuustoleivät uunista ja laita molempien päälle 0,5 tl hunajaa, 1 tl balsamiviinietikkaa sekä hienonnettua timjamia. Tarjoile vihersalaatin ja lohkottujen viikonoiden kanssa. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti