tiistai 25. helmikuuta 2014

Broileria rakuunakastikkeessa
Valmistin eilen broileria rakuunakastikkeessa. Ei mennyt niin kuin Strömsössä. Kun ruoka hautui padassa, unohduin katsomaan telkkarista Jamie Oliveria. Kastike pääsi kuivumaan liikaa, vaikkei aivan palanutkaan pohjaan. Nopeasti pata pois liedeltä ja kermaa lisää. Sain ruoan pelastettua, mutta kastikkeesta ei tullut rakenteeltaan tasaisen samettista. Tämä näkyy selvästi annoskuvista. Päätin, että kerron blogissani myös näistä epäonnistumisista, sillä niistäkin voi olla hyötyä. Ruoka kuitenkin maistui erinomaiselta, joten sen suhteen selvittiin säikähdyksellä.


Tällä ohjeella valmistuu kahden nälkäisen ruokalijan annos:
2 broilerin koipireittä. Voit käyttää muitakin osia, esimerkiksi rintafileitä, mutta koipireidet luineen antavat padassa hautuessaan maukkaamman lopputuloksen.
sipuli
kuivattua rakuunaa
voita
kermaa
suolaa
mustapippuria

Poista koipireisistä nahka. Se onnistuu hyvin esimerkiksi talouspaperilla vetämällä. Leikkaa koipi irti reidestä ja poista rasva reisipalasta.

Ruskista palat kevyesti voissa padassa. Lisää silputtu sipuli, suola, mustapippuri, kuivattua rakuunaa 1rkl ja kuumaa vettä noin 4 -5 dl. Laita pata 180-asteiseen uuniin noin 35 minuutiksi, kunnes kanat ovat kypsiä.

Ota kypsät kanapalat pois padasta. Keitä lientä kokoon niin että siitä jää jäljelle puolet. Lisää puoli desiä kermaa ja kiehauta, lisää vielä vähän rakuunaa, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Lisää kanapalat kastikkeeseen, kuumenna ja tarjoa vaikkapa basmatiriisin kera.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti