maanantai 10. helmikuuta 2014

Seitiä aasialaisittain

Vaikka olenkin tuoreen kalan vankkumaton kannattaja, aina sitä ei valitettavasti ole saatavissa. Tänään päätinkin kokeilla, miten pakasteseitistä saisi kiinnostavan aterian. Monelle saattaa pakastekalasta tulla mieleen koulussa tai työpaikkaruokailussa tarjotut mauttomat mössöt. Niinpä halusin toteuttaa annoksen aasialaisella twistillä! Neljälle ruokalijalle tarvitaan:


Pakasteseitiä 400 gr pakkaus
Soijaa
3 Porkkanaa
2 vihreää paprikaa
Tuoretta inkivääriä 3 cm pala
Punaista chiliä
Tuoretta korianteria
Lime
4 leivinpaperiarkkia


Pilko ohuiksi suikaleiksi porkkana, paprika ja kuorittu inkivääri. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori lime ja suikaloi puolet sen kuoresta ohuiksi suikaleiksi.


Kullekin ruokalijalle kootaan oma annos puolikuun muotoon leikatun leivinpaperin päälle, joka ennen uuniin laittamista taitellaan tiiviiksi nyytiksi. Jaa kala neljään samansuuruiseen palaan ja kuivaa ne. Aseta kalafile leivinpaperille ja pirskottele päälle ruokalusikallinen soijaa. Soija toimii aterian kastikkeena ja se myös pitää ainekset mehevinä kypsytyksen aikana.

Asettele fileen päälle keoksi limen kuorisuikaleet, chili, inkivääri sekä paprika- ja porkkanasuikaleet. Lisää päälle korianterin lehtiä ja taittele leivinpaperi tiiviiksi nyytiksi kuvan mallin mukaan. Laita uuniritilälle ja paista 185 asteisessa uunissa 30 minuuttia.


Nosta nyytit uunista lautasille, avaa paperi ja ruokailu voi alkaa! Valmistapa on kätevä, sillä koko ateria lisäkkeineen valmistuu samalla kertaa. Kotimme makuraati piti annoksesta, jota kiiteltiin maukkaaksi ja mehukkaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti