torstai 27. elokuuta 2020

Ankanrintaa ja juureksia mustaherukkakastikkeella



Tuoreesta ranskalaisesta ankanrinnasta saa kahdelle helposti herkullisen illallisen. Ankanrinnan paistaminen vaatii muutaman niksin, jotka löydät tuosta alta. Tällä kertaa halusin tarjota ankanrinnan mustaherukkakastikkeen ja juuresten kanssa. Suloisen kauniit kelta- ja raitajuuret paahdoin uunissa, porkkanoista tein pyrettä. Kokonaisuus toimi hienosti!



Paistettu ankanrinta kahdelle ruokailijalle

1 ankanrinta
suolaa
mustapippuria

Poista ankanrinnan reunoilta hieman ylimääräistä rasvaa. Tee nahkaan ristikkäiset viillot, hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Aseta rintapala kuivalle, kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja kypsennä matalalla lämmöllä noin 12 minuuttia kunnes suurin osa rasvasta on sulanut (jos laitat ankanrinnan kuumalle pannulle, nopea ruskistuminen sulkee rasvan lihan sisälle). Nosta lämpötilaa ja jatka kypsentämistä viitisen minuuttia kunnes nahka on rapeaa. Käännä pala paista toiselta puolelta pari minuuttia. Laita ankanrinta uuniin 5-10 minuutiksi. Tarkista kypsyys painelemalla: kun pala on edelleen hieman kimmoisa se on medium-kypsä.

Mustaherukkakastike

1,5 dl kuivaa punaviiniä
1,5 dl vettä
1 rl kanafondia
2 valkosipulinkynttä kuorineen murskattuna
muutama timjaminoksa
2 rkl mustaherukkahilloa tai -hyytelöä
2 rkl voita palasina

Lisää kattilaan punaviini, vesi, kanafondi, valkosipuli, timjami. Anna kastikkeen kiehua hiljaisella tulella kunnes se alkaa hieman saota. Lisää mustaherukkahillo ja voi, anna lämmetä, siivilöi ja tarkista maku.




Uunijuurekset

200 g raitajuuria
200 g keltajuuria
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin paloiteltuna
timjamia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Kuori juurekset ja pilko ne samankokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa. Öljyä uunivuoka, lisää juurekset, valkosipuli ja timjami, mausta suolalla ja mustapippurilla ja pirkoteele päälle hieman oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes juurekset ovat pehmenneet, mutta niissä on edelleen purutuntumaa.

Porkkanapyree

200 g porkkanaa
2 dl vettä
suolaa 
valkopippuria
40 g voita
1 dl maitoa
hieman sitruunamehua

Kuori porkkanat ja pilko samankokoisiksi paloiksi. Lisää pannulle porkkanat, vesi, voi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja vesi haihtunut. Lisää maito ja anna lämmetä. Laita seos tehosekoittimeen ja työtä tasaiseksi. Tarkista maku, mausta varovasti sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti