maanantai 27. lokakuuta 2014

Pariloidut vihannekset italialaisittainTämän lokakuun lopun maanantain teemana ovat kesäiset grillimaut. Halusin piristystä tämän harmauden keskelle ja valmistin alkuruoaksi grillattuja vihanneksia italialaiseen tapaan. Tai itse asiassa pariloituja, kun kotikeittiön sähköliedellä ruokaa valmistetaan. En tiedä kuinka paljon ihmiset parilaa kotonaan käyttävät, mutta itse käytän sitä usein varsinkin syksyllä ja talvella. Parilalla saa ruokaan ihanan grillatun maun, ja tulos on mielestäni autenttisempi kuin uunin grillitoimintoa käyttämällä. Grilli-illan ateriaan kuului myös lohi, joka sekin valmistui tänään parilalla!


Näitä tarvitaan:
fenkolia
punaista paprikaa
vihreää paprikaa
kirsikkatomaatteja
sitruunaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
lisäkkeeksi esimerkiksi oliivileipää

Viipaloi fenkolit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin vihreät lehdet ja pilko ne pieneksi. Poista paprikoista kanta, siemenet sekä valkoiset osat ja leikkaa ne pituussuuntaan reilun sentin levyisiksi viipaleiksi. Viipaloi sitruuna reilun puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Lämmitä parilapannu kuumaksi ja pariloi sitruunaviipaleet niin että ne pehmenevät, saavat väriä ja makeutuvat. Pariloi fenkoli kummaltakin puolelta ja siirrä astiaan. Purista päälle sitruunan mehua, lisää hieman oliiviöljyä sekä hienonnetut fenkolinlehdet. Peitä kelmulla ja anna maustua huoneenlämmössä.

Pariloi punaiset paprikat kuoripuoli alaspäin kunnes kuori on tummunut. Laita paprikat kylmään veteen, anna olla hetki ja riivi mustunut kuori pois. Mausta ripauksella suolaa, oliiviöljyä ja mustapippuria. Pariloi vihreä paprika kypsäksi, siirrä astiaan ja ripottele päälle oliiviöljyä. Lämmitä kirsikkatomaatteja parilalla hetki niin että ne pehmenevät ja saavat makeutta. Halkaise tomaatit.

Aseta vihannekset tarjoilulautasille, purista päälle pariloidun sitruunan mehua ja tarjoa esimerkiksi oliivileivän kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti