sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Selleri-omenakeitto



Koleaan päivään sopii lämmin aromaattinen selleri-omenakeitto. Kävimme viikolla illallisella mainiossa Copas y Tapas -ravintolassa, jossa nauttimiimme tapaksiin tämän kaltainen keitto kuului. Innostuin valmistamaan siitä oman versioni, jossa sellerin kumppaniksi tulee vihreää hapokasta Granny Smith -omenaa, sipulia ja perunaa. Viimeinen silaus luodaan päälle ripotelluilla paprikan ja inkiväärin kuutioilla. Kiitokset Copas y Tapasin ystävälliselle tiimille taas ihanasta illallisesta ja inspiraatiosta!


Kahden ruokalijan alkuruokakeittoon tarvitaan
200 gr juuriselleriä
1 Granny Smith -omena
1 sipuli
1 jauhoista laatua oleva peruna
valkopippuria
suolaa
1 dl kermaa

1/4 punaista paprikaa
1/2 cm pala inkivääriä

Pilko paprika ja inkivääri mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja paahda kuumalla pannulla nopeasti niin että palat saavat väriä.  Siirrä syrjään odottamaan.




Pilko selleri lohkoiksi. Kuori omena, poista siemenkota ja pilko. Kuori ja pilko peruna ja sipuli. Laita ainekset kattilaan ja kaada päälle 8 dl kiehuvaa vettä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Keitä keskilämmöllä kunnes ainekset ovat kypsiä. Soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuohkeuta sauvasekoittimella. Kaada keitto kuppeihin ja ripottele päälle paprika-inkiväärisilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti