lauantai 4. lokakuuta 2014

Täydellinen lounasLomamatkoilla rakastan lounaita. Ehkä se johtuu siitä, että arkena lounas on sovitettava työkiireiden lomaan. Olenkin ottanut tavaksi jättää hotelliaamiaisen tilaamatta ja säästää ruokahalun rauhalliseen lounashetkeen. Perjantaina lontoolaisia hemmoteltiin aurinkoisella säällä ja halusimmekin löytää ravintolan, jossa voisimme nauttia lounasta terassilla. Pienen kaupunkikävelyn jälkeen löytyikin Sohosta Chotto Matte. Tyylikkäästi sisustettu paikka oli tullessamme täynnä, ja onnekkaasti meille vapautuikin heti pöytä. Lounaspaikassa vallitsi mukava tunnelma eikä kellään näyttänyt olevan kiire takaisin töihin vaikka kello lähestyikin jo kahta.
Chotto Matte on japanilais-perulainen ravintola. Yhdistelmä kuulostaa eksoottiselta, mutta toimii. Ruokalistalta löytyy sushia ja sashimia Japanista ja cevicheä Perusta, ja fuusioruokia siltä väliltä. Alkuun nautitut sushit ja sashimit olivat herkullisia ja niissä oli käytetty sopivasti luovuutta.
Pääruoaksi valitsin hiilillä grillattua mustekalaa. Vaikka olenkin syönyt tätä herkkuani useissa paikoissa, oli tämä annos paras maistamani. Mustakala oli taiten grillattua, pinnalta rapsakkaa mutta sisältä mureaa eikä lainkaan sitkeää. Mustakalat tarjottiin perulaisen perunamuhennoksen kanssa. Muhennos oli väriltään violettia, mikä tulee perunoiden väristä. Kastike oli valmistettu jugurtista, joka oli saanut värinsä mustikasta. Mustekalan perulainen lisäkesalaatti oli ihanan raikas: siinä oli quinoaa, granaattiomenan siemeniä, paahdettuja maissinjyviä, kirsikkatomaattia, vesikrassia ja limemehua. Tämä ohje lähtee mukanani Blond Kitchenin keittiöön! Täydellisen lounaan jälkeen olikin mukava lähteä viettämään aikaa kaupungille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti