keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kevyt pasta carbonaraSpagetti Carbonara on roomalainen pasta-ikoni. Siinä neljä pastan alkuainetta, spagetti, pekoni, kananmunan keltuainen ja parmesan-juusto saatetaan reagoimaan tavalla joka ei jätä ketään pastan ystävää kylmäksi. Oma versioni on perinteistä kevyempi, koska imeytän paistetuista pekoneista ylimääräisen rasvan pois. En myöskään laita tähän pastaan kermaa, koska siihen ei ole mitään syytä. Käytän myös mieluummin savupekonia kuin tavallista, koska näin ruokaan tulee enemmän makua.

Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
180 gr spagettia
5 siivua savupekonia
1 kananmunan keltuainen
1/2 dl parmesaania raastettuna

Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja nosta ne talouspaperin päälle niin että liika rasva imeytyy pois. Pilko pekoni pieniksi paloiksi mutta jätä kaksi suurempaa palaa annosten koristeeksi. Raasta parmesan-juusto. Erottele kananmunan keltuainen valmiiksi lasiin. Kaikkien näiden esivalmisteluiden tulee olla tehty valmiiksi, jotta ainesten yhdistäminen seuraavassa vaiheessa onnistuu nopeasti.

Keitä spagetti ohjeen mukaan runsaasti suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi. Valuta pasta niin että noin 1 dl pastan keitinvettä jää pastan joukkoon. Sekoita parmesaaniraaste välittömästi kuuman pastan joukkoon. Lisää joukkoon kananmunankeltuainen ja sekoita. Älä pidä kattilaa kuumalla levyllä, sillä muutoin kananmuna saattaa kokkaroitua. Lisää pekonipalat ja sekoita. Annostele syville lautasille ja koristele annokset pekoniviipaleella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti