tiistai 14. lokakuuta 2014

Kampasimpukat mangokastikkeellaViikko sitten Lontoon Cinnamon Clubissa nautin mielenkiintoisen intialaishenkisen kampasimpukka-alkuruoan. Inspiroiduin valmistamaan kotona samanhenkisen annoksen. Omassa versiossani päädyin hieman lempeämpään maisteiden käyttöön, sillä en halunnut peittää kampasimpukoiden makua.


Valmistin kypsästä mangosta kastikkeen, joka sai potkua inkivääristä, chilistä, limetistä ja korianterista. Couscous sai seurakseen mustia sipulinsiemeniä ja pohjoisamerikkalaista Ras el Hanout -maustetta, johon olen jäänyt koukkuun. Näin syntyi nopeasti kaunis ja herkullinen annos, kampasimpukat mangokastikkeella á la Blond Kitchen!

Terveisiä Lontoon tunnetuimmasta intialaisesta ravintolasta: pannulla ruskitetut skotlantilaiset kuningaskampasimpukat, kukkakaali-sumakki-couscousKampasimpukat mangokastikkeella kahdelle ruokalijalle valmistuu näistä aineksista:
6 kampasimpukkaa
couscousia
mustia sipulinsiemeniä (Kalonjee)
Ras el Hanout -maustetta
kevätsipulia ja korianteria (tai vesikrassia) koristeeksi

Mangokastike:
1/2 mango
1 cm pala tuoretta inkivääriä
1 pieni chili
1 limetin mehu
tuoretta korianteria

Kuori ja halkaise mango ja poista kivi. Leikkaa puolikas paloiksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha sileäksi seokseksi. Lisää tarvittaessa 1 - 2 rkl vettä niin että seon muuttuu hieman juoksevaksi.

Sekoita couscousiin pieni määrä mustia sipulinsiemeniä sekä Ras el Hanout maustetta ja valmista couscous ohjeen mukaan.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla ja paista kuumalla teflon-pannulla kunnes paistettu puoli on kevyesti ruskistunut. Toista sama toiselle puolelle. Siirrä tarjoilulautaselle, lisää mangokastike ja koristele hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti