tiistai 27. toukokuuta 2014

HampurilaissämpyläSilloin tällöin on hauska tehdä hampurilaisia kotona. Teen mieluiten hampurilaissämpylät itse, sillä kaupasta ostetut kumisen tuntuiset eivät oikein houkuttele. Hampurilaissämpylän tulee olla helposti haukattava. Tällöin sen popsiminen täytteineen sujuu miellyttävästi. Tässä ohjeessa sämpylät kypsytetäänkin höyryttämällä, jolloin vältytään kovalta kuorelta. Jos olet valmistelemassa tarjottavaa juhlapöytään, muista hauskat minibugerit ja niiden välimerelliset, aasialaiset ja arktiset täytteet. Ohjeen löydät täältä.


Tällä ohjeella valmistuu 4 kappaletta burgeri-sämpylöitä.

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maissijauhoja
1 rkl seesamöljyä
1 rkl kuivahiivaa
1,5 dl lämmintä vettä
ripaus sokeria ja suolaa
siemeniä sämpylän päälle koristeeksi, esimerkiksi seesaminsiemeniä, sipulinsiemeniä tai korianterinsiemeniä

Sekoita sokeri, suola ja kuivahiiva jauhoihin, lisää seesamöljy ja lämmin vesi. Vaivaa taikina ja anna sen kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Jaa taikana neljään osaan ja pyöritä sämpylöiksi, litistä päältä hieman. Laita leivinpaperi höyrykeittimen päälle ja ripottele paperin päälle hieman vehnäjauhoja. Laita sämpylät leivinpaperin päälle niin, että niiden väliin jää tilaa etteivät ne tartu toisiinsa. Anna kohota noin 15 minuuttia. Ripottele sämpylöiden päälle seesaminsiemeniä.

Kypsytä sämpylöitä höyrykeittimessä noin 20 minuutin ajan. Sama onnistuu käyttämällä bambuhöyrystintä, joka asetetaan kattilan tai wok-pannun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti