sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kuha-curry


Tämä intialaishenkinen curry on helppotekoinen ja herkullinen. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta kun valmistin kala-currya, muttei taatusti viimeinen! Suomalaisista kaloista kuha sopii loistavasti curryyn. Jos pidät intialaisesta ruoasta, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä kookosmaitopohjaista herkkua! Olen mieltynyt ravintoiloissa näkemääni tapaan lisätä riisin päälle makeaa sipulia renkaina. Sipuli toimii hyvänä ruoan makujen tehostajana.


Kahden ruokalijan annokseen tarvitaan
2 kuhafilettä
1 tölkillinen kookosmaitoa
1 sipuli silputtuna
1 tlk voita
makeaa sipulia renkaina riisin päälle

Marinadi:
1 dl tuoretta korianteria
1 chili
1 tl kurkumaa
1 tl kalakastiketta
2 sentin pala kuorittua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl lime-mehua
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset monitoimikoneella tai tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Poista fileistä ruodot ja leikkaa viiden sentin paloiksi. Laita kalapalat marinadiin ja kääntele ne siinä niin että ne peittyvät kauttaaltaan seoksella. Anna marinoitua jääkaapissa tunnin ajan.

Kuullota voissa hienoksi silputtu sipuli ja lisää kookosmaito. Anna kiehua keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kalapalat ja marinadikastike ja anna hautua 10 - 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoa basmatiriisin kera. Vinkki: laita riisin päälle makeasta sipulista leikattuja renkaita. Raaka sipuli toimii hienosti makujen tehostajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti