keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kevätsalaatti


Keväällä tekee mieli keväistä ruokaa. On ihanaa, kun kaupasta alkaa taas saada tuoretta parsaa, retiisejä ja muita auringon makeaksi kypsyttämiä vihanneksia. Tänään valmistin kevätsalaatin, jossa vihannekset saivat seurakseen tonnikalaa ja kananmunaa. Näin syntyi makoisa salaatti, joka oli ilo myös silmälle!


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
6 tuoretta vihreää parsaa
salaatinlehtiä, esimerkiksi tammenlehväsalaattia
6 retiisiä
6 kirsikkatomaattia
2 kananmunaa
1 purkillinen tonnipalakaloja vedessä
1/2 punasipuli
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
Napsauta parsan tyvestä kuiva osa pois ja kuori parsa. Keitä parsoja 3 - 4 minuuttia vähässä vedessä, johon olet lisännyt 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria. Pilko parsan varret vinottain viiden sentin paloiksi, jätä nuput kokonaisiksi. Keitä kananmunat laittamalla ne kylmään veteen ja mittaa 4 minuuttia siitä kun vesi alkaa kiehua. Jäähdytä munat kylmässä vedessä, kuori ja lohko neljään osaan.

Pese ja viipaloi retiisit. Lohko kirsikkatomaatit neljään osaan. Kuori punasipuli, halkaise se pystysuunnassa ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Pese ja kuivaa salaatti. Valuta tonnikalapurkista vesi pois ja leikkaa reilun kokoisiksi lohkoiksi. Asettele lautaselle ensin salaattipeti, sen päälle kauniisti muut ainekset ja päällimmäiseksi kananmunan lohkot. Mausta suolalla ja pirskota päälle oliiviöljyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti