maanantai 26. toukokuuta 2014

CarpaccioNaudanlihasta valmistettu carpaccio rucolan kanssa on hyvä alkuruoka, kun tekee mieli lihaa. Pidän itse siitä italialaisittain valmistettuna, jolloin lihasta leikataan aavistuksen paksumpia siivuja. Liha leikataan tässä ohjeessa kun se on maustunut jääkaapissa, ja siivut nuijitaan varovasti ohuiksi. Vaihtoehtoisesti voit laittaa fileen palan hetkeksi pakastimeen, ja leikata ohuet siivut kohmettuneesta fileestä. Tähän ruokaan kannattaa hankkia mahdollisimman hyvälaatuista lihaa. Yhdelle ruokalijalle riittää alkuruoaksi 50 - 75 gr, joten suurta lihamäärää ei tässä tarvita! 


Kahden-kolmen ruokalijan alkuruokaan tarvitaan
150 gr laadukasta (ei pakastettua) naudan sisäfilettä
1/2 rkl mustapippuria
1/2 rkl rosepippuria
suolaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
rucolaa

Poista naudanfileestä kalvot ja näkyvä rasva. Kierittele file mustapippuri-rosepippurimurskassa, kääri tiiviisti tuorekelmuun ja anna maustua 1 - 2 tuntia jääkaapissa. Pyyhi fileestä pois pippurimurska ja kuivaa se. Leikkaa liha puolen sentin viipaleiksi ja nuiji ne varovasti tuorekelmun välissä ohuiksi niin ettei liha rikkoonnu. Asettele lautaselle rucolaa, lihasiivut, mausta ripauksella suolaa ja rouhaise päälle mustapippuria. Ripottele päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua.

Jos haluat, voit maustamisen jälkeen laittaa lihan pakastimeen 1 - 2 tunniksi, jotta liha muuttuu kohmeiseksi, jolloin voit leikata siitä ohuita siivuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti