lauantai 24. toukokuuta 2014

Paahdettua parsakaalia ja vuohenjuustokastikettaParsakaali ja vuohenjuusto ovat makupari, jota ei heti tulisi ajatelleeksi. Testattuani sitä voin todeta, että yhdistelmä todellakin toimii. Parsakaali kypsennetään tässä rapsakaksi, jolloin tulos on maukas ja purutuntuma säilyy. Vuohenjuustokastike ja paahdetut pähkinät muodostavat parsakaalin kanssa hienostuneen kokonaisuuden. Jos mahdollista, käytä tarjoilussa tummaa lautasta, josta valkoinen kastike ja vihreä parsakaali kauniisti erottuvat.


Kahden ruokailijan alkuruokaan tarvitset
1 - 2 parsakaalia
30 gr voita
1 dl pähkinöitä, joista puolet manteleita ja puolet saksanpähkinöitä tai cashew-pähkinöitä
Maldon-suolaa
1,5 dl kuohukermaa
40 gr vuohenjuustoa raastettuna

Keitä parsakaalia kiehuvassa vedessä 5 minuutin ajan. Kun valitset kattilan, valitse sellainen, että parsakaalit ovat pystymmässä, jolloin nuput säilyvät paremmin ehjänä. Siirrä parsakaalit jääkylmään veteen jäähtymään. Anna kaalien kuivua 10 minuutin ajan varret ylöspäin, ravistele aika ajoin vettä pois. Halutesasi kuori kaalien kannat kuorimaveitsellä.

Leikkaa kaalit puoliksi ja paahda niitä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes leikkauspinta alkaa karamellisoitua. Lisää pannulle voita ja pähkinät. Mausta suolalla, käännä parsakaalit sekä kääntele pähkinöitä pannulla.

Kuumenna kattilassa kerma, ja lisää siihen raastettu vuohenjuusto. Kun juusto on sulanut, mausta suolalla. Asettele annos lautaselle siten, että kastike kehystää parsakaaleja ja pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti