maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kampasimpukat basilikakastikkeessa



Ruotsalaiset rakastavat kampasimpukoita. Sen huomaa, kun tutkii ravintoloiden ruokalistoja. Tavallisessa kulmakuppilassakin on tarjolla kampasimpukoita. Myös tämä ohje on alkujaan ruotsalainen. Erityistä tässä ohjeessa on, että kampasimpukat kypsytetään liemessä, ei pannulla paistaen. Näin kampasimpukoista tulee mehevät ja suussa sulavat. Itse ihastuin tähän reseptiin ja aion tehdä uudelleen!


750 gr kampasimpukoita
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
2 kevätsipulinvartta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
100 gr suolatonta voita
1/2 dl kuohukermaa
basilikaa koristeeksi ja riisin joukkoon

Laita kattilaan viini ja sitruunamehu ja kypsytä kampasimpukoita siinä noin 2 minuuttia. Nosta kampasimpukat syrjään ja pidä ne lämpiminä. Lisää silputut kevätsipulit, murskattu valkosipulinkynsi ja basilika ja anna kiehahtaa. Ota pois liedeltä ja sulata voi liemeen. Lisää kerma. Laita kampasimpukat takaisin liemeen. Anna lämmetä liedellä, mutta liemi ei saa kiehua.

Keitä lisäkkeeksi basmatiriisiä, johon lopuksi sekoitat hienonnettua basilikaa. Koristele annos silputulla basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti