perjantai 20. kesäkuuta 2014

Kantonilaista & cocktaileja LontoossaJuhannusviikonloppu Lontoossa käynnistyi kantonilaisen keittiön herkkuja maistellen. Hakkasan Hanway Place valmistaa kunnianhimoista kiinalaista ruokaa, joka on noteerattu mm. Michelinin tähdellä. Ihmettelimme miten onnistuimme saamaan sinne pöydän näin lyhyellä varoitusajalla. Syy selvisi pubissa, jonne piipahdimme ennen illallisaikaamme: Englannin ja Uruguayn välinen MM-kisojen jalkapallo-ottelu alkoi samaan aikaan kuin pöytävarauksemme!

Hakkasan on suositeltava ravintola, jos pitää sosiaalisesta ja viihteellisestä ravintolakokemuksesta. Nuhruisen kujan päästä löytyy komea sisäänkäynti, jota vartioivat tummissa puvuissa olevat miehet. Paikka on tyylikkäästi sisustettu, musiikki soi kovalla voimakkuudella kilpaa vilkkaan puheensorinan kanssa, ravintolaan kuuluu houkuttelevan hieno baaritiski ja kauniisti puetut ja huomaavaiset tarjoilijat pitävät hyvää huolta vieraistaan. Tällaisissa paikoissa saataa myös nähdä paikallisia kuuluisuuksia. Parin pöydän päässä nautti illallista Ian McShane, joka tuli tunnetuksi antiikkikauppiaan roolistaan BBC:n Lovejoyssa.

Valitsimme illalliseksi jaettavia pikkuannoksia, jotka osoittautuivat niin suuriksi, ettei pääruokaa enää tehnytkään mieli. Neljän annoksen illallisemme koostui Dim Sum platterista, friteeratusta kesäkurpitsasta, pippurilla ja suolalla maustetusta mustekalasta ja pehmeäkuorisesta ravusta. Viimeisessä kuvassa näkyvä kesäkurpitsa-annos oli herkullinen, ja tulen kokeilemaan sitä myös kotona. Kekseliäässä annoksessa oli kesäkurpitsaa friteerattuna ja lastuina. Cocktaileja kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pyysin baarimestarilta apua juoman valinnassa, sillä lista on pitkä ja monet juomista ovat paikan itse kehittelemiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti