torstai 26. kesäkuuta 2014

Pulled perchTässä tulee Blond Kitchenin vastaus pulled pork -villitykselle: Pulled perch eli revittyä ahventa. En ole sianlihan ystävä, eikä trendipossu kiinnosta. Kehitin tämän kesäisen salaatin, jossa rosmariinilla maustetut ahvenet paistetaan tai grillataan. Liha revitään pikkupaloiksi, viimeistellään oliiviöljyllä ja tarjotaan salaatin, kevätsipulin ja punaisen basilikan kanssa. Herkullista, kesäistä, terveellisitä ja kaunista lautasella. Bon appétit!


Kahden hengen annokseen tarvitaan
2 kokonaista tuoretta ahventa
tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria

Salaatti:
villirucolaa
romaine-salaattia tai cosmopolitan-salaattia
kevätsipulin vartta
punaista basilikaa

Salaatinkastike:
1 rkl punaista balsamiviinietikkaa
3 rkl laadukasta oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria
Laita puhdistettujen ahventen sisälle hyppysellinen suolaa ja mustapippuria. Laita kalan sisälle rosmariinin oksa ja pieni loraus oliiviöljyä. Laita kalat 225-asteiseen uuniin uuniritilälle, jonka alapuolella on uunipelti jolla puoli lasillista vettä. Paista kaloja uunissa noin 30 minuuttia kunnes kalat ovat kypsät. Nosta kalat uunista ja anna jäähtyä hetki. Vaihtoehtoisesti voit grillata kalat.

Poista kalan nahka ja irrota fileet. Ole huolellinen ettei ruotoja tule mukaan. Revi ahvenen lihat haarukalla pikkupaloiksi, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset. Pieni salaattiainekset, sekoita niihin kastike ja kokoa lautaselle salaattipediksi. Asettele ahvenpalat keskelle kauniiksi keoksi ja lorauta päälle oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti