keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kevätkananpoika sitruunalla ja oreganolla



Kevätkananpojasta saa herkullista ja kevyttä liharuokaa. Tällä kertaa maustoin kananpojan sitruunalla ja oreganolla, joka sopii kanan kanssa erinomaisesti. Lisäkkeeksi valmistuvat uunissa kätevästi samalla lohkotut perunat, jotka näin keväällä olivat uutta Timo-perunaa. Ruoan voi mainiosti valmistaa myös broilerin koipireisistä.


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
1 kevätkananpoika tai broilerin koipireisiä
1 sitruuna
6 keskikokoista perunaa kuorittuna ja lohkottuna
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl kuivattua oreganoa
3 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
suolaa
mustapippuria




Irrota kananpojasta siivet, koivet ja rintalihat. Laita kulhoon puolen sitruunan mehu, oliiviöljy, oregano, valkosipulit siivutettuna, suolaa ja mustapippuria. Pyörittele kananpalat seoksessa ja laite ne ja lohkotut perunat yhdeksi kerrokseksi uunivuokaan niin että kananpalojen nahkapuoli tulee ylöspäin. Viipaloi sitruunan puolikas ja laita viipaleet kananpalojen väliin. Kaada kulhosta loppu mausteseos kanojen ja perunoiden päälle ja paista 220-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kana on ruskistunut ja perunat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti