tiistai 17. kesäkuuta 2014

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti



Tämän herkullisen salaatin ideana on tuoda raaka-aineiden kaikki maut esille. Punajuuret kypsennetään suolassa. Suola imee nestettä, jolloin punajuuren maku tiivistyy. Pähkinöiden maku puolestaan maksimoidaan paahtamalla ne kuumalla pannulla. Myös kirsikkatomaattien annetaan lämmetä hetki pannulla, jotta niiden maku avautuu. 


Kahden ruokailijan alkuruokaan tarvitaan
6 pientä punajuurta
200 gr vuohenjuustoa
2 rkl cashew- ja saksanpähkinöitä
10 kirsikkatomaattia, joista puolet punaisia ja puolet keltaisia
merisuolaa
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
timjamia
tuoretta chiliä




Ota vuohenjuusto huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen aterian valmistamista.

Huuhtele ja kuivaa punajuuret. Laita uuninkestävään astiaan merisuolaa ja aseta punajuuret suolaan niin että ne ovat puoliksi suolan alla. Kypsennä 185-asteisessa uunissa 30 - 40 minuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Nosta punajuuret suolasta, pyyhkäise suola pinnalta ja kuori. Leikkaa puoliksi tai neljään osaan.

Paahda pähkinät nopeasti kuumalla kuivalla pannulla. Lisää hitunen hienonnettua chiliä. Pähkinät imevät chilin maun tehokkaasti, joten käytä chiliä vain vähän. Siirrä pähkinät syrjään odottamaan. Laita samalle pannulle kirsikkatomaatit ja anna niiden lämmetä pari minuuttia ja siirrä syrjään.

Puolita tomaatit. Asettele lautaselle punajuurilohkot, pähkinät, kirsikkatomaatit ja murra päälle vuohenjuustopalasia. Mausta hienonnetulla timjamilla ja pirskottele päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti