sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Grillattuja kasviksia ja marinoitua vuohenjuustoaAlkukesästä monet kasvikset ovat parhaimmillaan, kun niitä saa kaupasta nuorina. Tein tänään herkullisen ja värikkään salaatin baby-punajuurista, parsakaalista, kevätsipulista, uusista perunoista ja vuohenjuustosta. Kaupunkiasunnossa pariloin vihannekset, pihalla ne kannattaa grillata. Vuohenjuusto saa luonnetta marinadissa oliiviöljyn ja timjamin kanssa. Tuloksena syntyy kesän parhaiden makujen kombo, joka on myös ilo silmälle.


2 parsakaalia
6 pientä punajuurta
5 pientä uutta perunaa
2 varrellista kevätsipulia
200 gr vuohenjuustoa
tuoretta timjamia hienonnettuna
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi oheeksi viipaloituna
suolaa
Poista vuohenjuustosta kittikuori, leikkaa se reilun kokoisiksi paloiksi, lorauta päälle oliiviöljy, lisää hienonnettua timjamia ja anna marinoitua huoneenlämmössä. 

Leikkaa punajuurista varret pois niin että jätät vartta kolme senttiä. Kypsennä punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Laita punajuuret kylmään veteen, anna jäähtyä, kuori ja halkaise. Katkaise parsakaalin varsi, ja leikkaa parsakaalin reiluiksi suupalankokoisiksi paloiksi. Keitä parsakaalin palat suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuttia ja siirrä kylmään veteen kunnes ovat jäähtyneet, ja siirrä syrjään odottamaan. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja halkaise. Laita kulhoon viipaloitu valkosipulinkynsi, ripaus suolaa ja 2 rkl oliiviöljyä ja perunanpuolikkaat marinoitumaan hetkeksi. 

Lämmitä parila tai grilli. Nosta perunat marinadista ja grillaa tai pariloi niihin pinta. Grillaa tai pariloi punajuuret, parskaali ja kevätsipulit. Nosta vihannekset suurelle tarjoiluastialle, lisää vuohenjuustopalat ja lorauta päälle oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti