lauantai 14. kesäkuuta 2014

Tuorepasta kotona tehtynä


Itse tehty pasta voittaa kaupasta ostetut. Innostun silloin tällöin tekemään pastaa kotona. Pastataikinan valmistaminen ei ole erityisen vaikeaa, mutta vaatii tietenkin käsityötä. Ostin aikoinaan Lontoon matkan tuliaisina Atlas-merkkisen italialaisen pastakoneen, joka on palvellut moitteettomasti vuosia. Koneeseen kuuluu lisäosa, jolla tehdään tagliatelle-suikaleita ja spagettia. Teen tagliatellen usein perinteiseen italialaiseen tapaan leikkaamalla pastalevyn pastaleikkurilla halutun levyisiksi nauhoiksi. Pastaleikkuri tekee suikaleisiin pitsireunat, jolloin ne näyttävät kauniilta ja toimivat kastikkeen kanssa paremmin.


Neljän hengen annokseen tarvitaan
300 gr durum-vehnäjauhoja
3 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1-2 tl oliiviöljyä
Kaada jauhot keoksi työtasolle ja tee keskelle kolo. Riko kananmunat koloon ja lisää ripaus suolaa. Sekoittele taikinaksi ja lisää vähän oliiviöljyä. Alusta taikinaa kunnes siitä tulee kimmoisaa. Kääri taikina muovikelmuun ja jätä lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Ota taikinasta neljäsosa, painele tai kaulitse se litteäksi levyksi. Levy tulee olla noin puolen sentin paksuinen, jotta se mahtuu pastakoneeseen. Säädä pastakone suurimmalle välille, ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele taikina ja pyöräytä taas pastakoneen läpi. Toista tämä vielä pariin kertaan.Säädä pastakone keskitasoon ja toista edellinen käsittely. Säädä lopuksi pastakone toiseksi pienimmälle välille, ja toista käsittely. Sinulla on nyt valmis tuorepastalevy, josta voit valmistaa tagliatelleä, ravioleja, lasagnea tai muuta pastaa. Käsittele loppuosa taikinasta samaan tapaan.Tein taikinaa sen verran suuren määrän, että sain siitä kahdelle hengelle useammankin pastaruoan. Seuraavissa postauksissa kerron, mitä pastaherkkuja kotona tehdystä pastasta syntyi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti