tiistai 3. kesäkuuta 2014

Jättirapuja kahdella stailauksellaKun jättiravut kierittelee kevyesti timjamilla maustetuissa korppujauhoissa ennen paistamista, tulee ravuista uskomattoman herkullisia. En ole mikään leivityksen suosija, mutta kevyt korppujauhokerros pitää ravut mehevinä. Tämän annoksen lisäkkeinä tarjosin vihanneksia, jotka saavat ihanan aromin grillauksesta tai pariloinnista.


Päätimme ystäväni kanssa kumpikin stailata oman rapuannoksemme, ja hämmästelimme kuinka erilaiset niistä tuli. Saman ruoan voi tarjota hyvin erilaisella presentaatiolla fiiliksestä riippuen. Kun vertaat tämän postauksen kuvia huomaat mitä tarkoitan!


Kahden hengen annokseen tarvitaan
8 kuorellista jättirapua
keltainen suippopaprika
vihreä suippopaprika
punainen suippopaprika
8 isoa retiisiä
8 sokerihernettä
1 dl korppujauhoja
savustettua Pimentón-paprikajauhetta
1 tl tuoretta timjamia silputtuna
1 murskattu pieni valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa
sitruuna

Halkaise suippopaprikat, poista kanta ja siemenet ja viipaloi. Halkaise retiisit. Grillaa tai pariloi suippopaprikat, retiisit ja sokeriherneet. Laita ne kulhoon ja viimeistele murskatulla valkosipulilla, ripauksella suolaa ja oliiviöljyllä.

Poista ravuista kuori ja halkaise ne pääpuolelta niin että pyrstön pää pitää puolikkaat yhdessä. Poista musta suoli. Mausta Pimentón-paprikajauheella ja ripauksella suolaa. Kieritä korppujauhoissa, johon olet laittanut tuoretta timjamia. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä ja kypsennä ravunpyrstöt siinä. Laita lautaselle vihannekset, niiden päälle ravunpyrstöt ja koristeeksi sitruunanlohko.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti