sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Ankanmaksaa paahtoleivällä


Valmistin juhlavaksi alkuruoaksi ankanmaksaa paahtoleivällä. Tämä on perinteinen ranskalainen herkku. Ostin ankanmaksan pakasteena, jonka kätevässä pakkauksessa oli kaksi viipaletta. Mausteeksi sopii tuore timjami. Yhden annoksen hinnaksi tulee alle viisi euroa.


Kahden ruokailijan alkuruokaan tarvitaan
2 viipaletta ankanmaksaa pakastettuna
voita
tuoretta timjamia hienonnettuna
2 siivua vaaleaa leipää paahdettuna
mustapippuria
suolaa

Paahda leipäviipaleet ja leikkaa niistä reunat pois. Laita paistinpannulle voita ja tuoretta timjamia. Laita ankanmaksaviipaleet pannulle, lisää ripaus suolaa ja paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta niin että pinta ruskistuu. Aseta ankanmaksaviipaleet paahdettujen leipien päälle, rouhi päälle mustapippuria ja kaada pannussa oleva kastike ankanmaksojen päälle. Lisää hienonnettua tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti