tiistai 20. joulukuuta 2016

Lohi-ceviche ja avokadoaJoulupöytään on kiva tuoda vaihtelua valmistamalla perinteinen raaka-aine uudella tavalla. Tuoreesta lohesta valmistuu 15 minuutissa herkullinen, vähäkalorinen ja näyttävä ruoka. Cevicheen tarvitaan erittäin tuoretta kalaa, joka nopeasti kypsytetään limestä tai sitruunasta saatavilla hapoilla. Marinointiin riittää kaksi - kolme minuuttia, jonka aikana kalapalat kypsyvät ja maustuvat yrteillä. Naureskelin aluksi Jamie Oliverin ohjeen 2,5 minuutin kypsytysajalle, mutta omien kokeilujen jälkeen pidän sitä hyvänä. Tarjosin cevichen tällä kertaa avocadon kanssa. Värikäs annos sopii hienosti myös juhlapöytään!


Katso myös ohjeet ceviche siiasta ja ceviche kuhasta.


Kahden ruokailijan alkuruoka-annokseen tarvitaan
100 g tuoretta lohifilettä ruodottomana
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
2 rkl fenkolin vihreitä versoja hienonnettuna
1,5 limen mehu
Maldon-suolaa
tuoretta chiliä hienonnettuna

Avokado-salaatti:
1 kypsä avokado pieneksi kuutioituna
2 rkl kevätsipuli hienonnettuna
1/2 limen mehu
Maldon-suolaa

Aloita valmistamalla avokado-salaatti. Kuutioi avokado, lisää hienonnettu kevätsipuli, limemehu ja mausta suolalla. Sekoita ja peitä tuorekelmulla jottei ilma pääse tummentamaan avokadoa.

Pilko lohi sentin kuutioiksi ja laita kulhoon odottamaan. 

Valmista marinadi eri kulhoon sekoittamalla hienonnettu kevätsipuli, fenkoli, chili, limemehu ja suola. 

Kata pöytä valmiiksi ennen kuin kokoat annoksen, jottei kala joudu odottamaan marinadissa liian kauan. Asettele avokado-salaatti lautasen keskelle. 

Kaada marinadi lohikuutioiden päälle ja nostele sekaisin niin että kala kostuu kauttaaltaan. Anna maustua 2,5 minuuttia. Nostele lohikuutiot avokadon päälle niin että marinadi jää kulhoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti