sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Napue Gin -graavattu lohi ja fenkolisalaattiaGraavattuun loheen saa raikkaan yrttisen aromin maustamalla sen suomalaisella Napue Ginillä. Maailman parhaana palkitussa ginissä maistuu koivunlehti, mesiangervo, tyrni, karpalo ja tietenkin myös katajanmarja. Mattimyöhäistä ilahduttaa myös tieto siitä, että gini nopeuttaa graavautumista: lohi on valmista nautittavaksi jo vuorokauden kuluttua!Kahden ruokailijan alkuruoka-annokseen tarvitaan
150 g tuoretta lohifilettä
2 rkl Maldon-savusuolaa tai tavallista Maldon-suolaa
4 cl Napue Giniä
1 oksa rosmariinia
tilliä koristeluun

Fenkolisalaatti:
1 dl fenkolia ohueksi siivutettuna
1/2 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
suolaa
fenkolin vihreää osaa tai tilliä koristeluun
Ota pala leivinpaperia ja aseta se foliopaperin päälle. Ripottele keskelle 1/2 rkl suolaa ja aseta sen päälle lohifileen pala nahkapuoli alaspäin. Kaada lohen päälle Napue Gini ja lisää loput 1,5 rkl suolaa sekä tuoretta rosmariinia. Kääri paketti tiiviiksi ja anna sen graavautua vuorokauden ajan jääkaapissa.

Laita ohueksi siivutettu fenkoli astiaan, mausta suolalla, raastetulla appelsiininkuorella ja appelsiinimehulla. Anna marinoitua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.

Asettele fenkolisalaatti tarjoilulautasille. Pyyhi graavilohen pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa siitä ohuita siivuja ja aseta ne kauniisti fenkolisalaatin päälle. Koristele fenkolin vihreällä osalla tai tillillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti