torstai 24. elokuuta 2017

Grillattu ahven sitruunaruoholla ja rosmariinilla maustettuna



Kokonaisena grillattu ahven on ihana kesäherkku. Ahvenen hieno maku korostuu, kun sen täyttää sitruunaruoholla ja rosmariinilla sekä lisää rosmariinia kalan pintaan tehtyihin viiltoihin. Kun ahvenet lisäksi grillaa sitruunaruohojen päällä saavat kalat hienoa sitruunan ja savun aromia.


Kahteen annokseen tarvitaan
2 keskikokoista ahventa
4 sitruunaruohoa
tuoretta rosmariinia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
sitruunalohkoja tarjoiluun




Tee ahveniin kummallekin puolelle terävällä veitsellä viillot. Laita viiltoihin tuoretta rosmariinia. Mausta ahvenien sisäpuolet ripauksella suolaa ja pippuria. Murskaa sitruunaruohojen rakennetta nuijimalla niitä leikkuulaudalla, jotta niistä irtoaa makua. Laita yksi sitruunaruoho ja tuoretta rosmariinia kummankin ahvenen sisälle. Pirskottele ahventen päälle oliiviöljyä.

Aseta kalat grillausritilälle kahden sitruunaruohon päälle ja grillaa kummaltakin puolelta kypsäksi niin että kalat saavat kauniin rapean grillatun pinnan. Tarjoa sitruunalohkojen ja valitsemiesi lisäkkeiden kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti