maanantai 10. kesäkuuta 2019

Sisilialainen munakoisopasta



Tämän aurinkoinen kasvispasta on peräisin Kataniasta Sisiliasta. Paistettu munakoiso, tomaatti ja yrtit saavat makuun syvyyttä kapriksista, balsamico-viinietikasta ja ricotta-juustosta. Näin syntyy täyteläisen herkullinen kasvisruoka!







Kahteen annokseen tarvitaan
1 pieni munakoiso
maldon-suolaa
1 purkillinen tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna ja kokonaisia lehtiä koristeeksi
2 tl kuivattua oreganoa
ripaus chiliä hienonnettuna
oliiviöljyä
2 tl kapriksia huuhdottuna ja hienonnettuna
1 tl balsamico-viinietikkaa
suolaa
150 g pastaa
50 g ricotta-, pecorino- tai parmesan-juustoa raastettuna





Leikkaa munakoiso reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne talouspaperin päälle. Ripottele munakoisojen kummallekin puolelle reilusti suolaa. Suola irrottaa munakoisoista nestettä. Anna suolan vaikuttaa puoli tuntia, pyyhi suola pois ja kuivaa palat talouspaperilla.

Laita pannuun oliiviöljyä ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska, kaprikset, oregano, basilika, ripaus chiliä, balsamico-viinietikkaa ja suolaa. Hauduta keskilämmöllä 20 minuuttia kunnes kastike on saonnut.

Pilko munakoiso suupaloiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä kunnes munakoiso on saanut kauniisti väriä ja alkanut pehmetä. Lisää munakoisopalat kastikkeeseen.

Kastikkeen kypsyessä valmista pasta suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Kun pasta on al dente-kypsää, nostele se valmiin kastikkeen joukkoon niin että kastiketta imeytyy pastaan. Annostele lautasille, ripottele päälle juustoraastetta ja koristele basilikan lehdillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti