Luin huippukokki Gordon Ramsayn hummeriravioleista, joita hän on tarjonnut Lontoon kolmen Michelin-tähden ravintolassaan. Kiinnostavaa ohjeessa oli se, että raviolien täytteeseen tulee myös lohta, joka jauhetaan tasaiseksi massaksi. Pakkohan tätä oli kokeilla, ja tulos palkitsi! Raviolien täyte oli ihanan täyteläinen, ja herkullinen hummeri loisti pääosassa. Hummerikastikkeen puolestaan valmistin oman hyväksikoetun reseptini mukaisesti hummerin kuorista.
Kahden ruokailijan pääruoka-annokseen riittää hienosti yksi puolen kilon pakasteena myytävä keitetty hummeri. Annoksen valmistaminen kannattaa aloittaa hummerikastikkeesta, joka saa kiehua rauhallisesti sillä aikaa kun valmistat taikinan ja lopuksi täytteen.
Hummerikastike:
hummerin kuoret, jalat ja pää, suoli poistettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 makea sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
400 g tomaattimurskaa
400 g tomaattimurskaa
kuumaa vettä
chiliä
suolaa
mustapippuria
2 rkl voita
1/2 dl kermaa
Irrota hummerista pyrstöliha ja poista selkäpuolelta musta suoli. Riko hummerin sakset ja irrota saksilihat. Irrota myös jalkojen lihat. Laita hummerilihat jääkaappiin siksi ajaksi kun valmistat kastikkeen. Muu osa hummerista käytetään kastikkeen valmistukseen.
Laita isoon kattilaan oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää hummerinkuoret, pää ja jalat sekä sitruunamehu, anna kypsyä hetki. Lisää tomaattimurska sekä kuumaa vettä niin että hummerin kuoret jäävät veden alle. Mausta chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua keskilämmöllä 1 - 1,5 tunnin ajan. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä jotta hummerinkuoret ovat nestepinnan alla.
Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä kasaan kunnes sinulla on noin 4-5 dl kastiketta. Ennen tarjoilua lisää voi ja kerma, anna lämmetä ja tarkista maku.
Pastataikina:
2 dl 00-jauhoja tai durum-vehnäjauhoja
2 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Kaada jauhot keoksi työtasolle tai isoon kulhoon ja tee keskelle kolo. Riko kananmunat koloon, lisää ripaus suolaa. Sekoittele aluksi haarukalla kananmunat ja jauhot sekaisin taikinaksi ja lisää vähän oliiviöljyä. Alusta taikinaa kunnes siitä tulee kimmoisaa. Kääri taikina muovikelmuun ja jätä lepäämään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Jaa taikina kahteen tai kolmeen palaan ja käsittele ne samalla tavalla. Painele taikina puolen sentin paksuiseksi litteäksi levyksi. Säädä pastakone suurimmalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele taikina kaksinkerroin ja pyöräytä taas pastakoneen läpi. Toista tämä vielä pariin kertaan. Säädä pastakonen väli pienemmälle ja toista edellinen käsittely. Oman pastakoneeni asteikko on seitsenportainen, ja olen oppinut, että toiseksi pienin välikkö antaa mieleisen paksuuden lopulliselle pastalle.
chiliä
suolaa
mustapippuria
2 rkl voita
1/2 dl kermaa
Irrota hummerista pyrstöliha ja poista selkäpuolelta musta suoli. Riko hummerin sakset ja irrota saksilihat. Irrota myös jalkojen lihat. Laita hummerilihat jääkaappiin siksi ajaksi kun valmistat kastikkeen. Muu osa hummerista käytetään kastikkeen valmistukseen.
Laita isoon kattilaan oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää hummerinkuoret, pää ja jalat sekä sitruunamehu, anna kypsyä hetki. Lisää tomaattimurska sekä kuumaa vettä niin että hummerin kuoret jäävät veden alle. Mausta chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua keskilämmöllä 1 - 1,5 tunnin ajan. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä jotta hummerinkuoret ovat nestepinnan alla.
Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä kasaan kunnes sinulla on noin 4-5 dl kastiketta. Ennen tarjoilua lisää voi ja kerma, anna lämmetä ja tarkista maku.
Pastataikina:
2 dl 00-jauhoja tai durum-vehnäjauhoja
2 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Kaada jauhot keoksi työtasolle tai isoon kulhoon ja tee keskelle kolo. Riko kananmunat koloon, lisää ripaus suolaa. Sekoittele aluksi haarukalla kananmunat ja jauhot sekaisin taikinaksi ja lisää vähän oliiviöljyä. Alusta taikinaa kunnes siitä tulee kimmoisaa. Kääri taikina muovikelmuun ja jätä lepäämään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Jaa taikina kahteen tai kolmeen palaan ja käsittele ne samalla tavalla. Painele taikina puolen sentin paksuiseksi litteäksi levyksi. Säädä pastakone suurimmalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele taikina kaksinkerroin ja pyöräytä taas pastakoneen läpi. Toista tämä vielä pariin kertaan. Säädä pastakonen väli pienemmälle ja toista edellinen käsittely. Oman pastakoneeni asteikko on seitsenportainen, ja olen oppinut, että toiseksi pienin välikkö antaa mieleisen paksuuden lopulliselle pastalle.
Tuloksena saat valmiin tuorepastalevyn, josta voit valmistaa ravioleja, tagliatellea tai lasagnea. Jotteivat tuorepastalevyt kuivu, ne kannattaa peittää pyyhkeellä ja valmistaa ravioleiksi ilman odottelua.
Raviolien täyte:
yhden hummerin lihat pieniksi kuutioituna, noin 130 g
100 g lohta ruodottomana, nahka poistettuna ja kuutioituna
1 munanvalkuainen
1 sitruunan kuoriraaste
1/2 sitruunan mehu
1,5 rkl basilikaa pieneksi hienonnettuna
suolaa
Raviolien täyte:
yhden hummerin lihat pieniksi kuutioituna, noin 130 g
100 g lohta ruodottomana, nahka poistettuna ja kuutioituna
1 munanvalkuainen
1 sitruunan kuoriraaste
1/2 sitruunan mehu
1,5 rkl basilikaa pieneksi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Aja kuutioitu lohi ja munanvalkuainen sauvasekoittimella hienoksi. Sekoita loput ainekset ja tarkista maku.
Raviolien täyttäminen ja keittäminen:
valmistamasi pastalevyt, täyte ja kastike
jauhoa työskentelyalustalle
1 kananmuna raviolien reunojen voiteluun
yrttejä hienonnettuna annosten koristeluun
Asettele ruokalusikallinen täytettä pastalevylle sopivin välein. Voitele kananmunalla pastan tulevat leikkauskohdat. Aseta päälle toinen pastalevy, ja painele sormin levyt huolellisesti kiinni toisiinsa siten, että täyte jää kauniisti raviolin keskelle. Leikkaa neliönmuotoiset raviolit pastaleikkurilla tai pyöreällä muotilla irti levystä.
Keitä raviolit runsaassa suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuutin ajan. Nostele raviolit tarjoilulautasille, kaada päälle kuuma kastike ja koristele yrteillä.
Raviolien täyttäminen ja keittäminen:
valmistamasi pastalevyt, täyte ja kastike
jauhoa työskentelyalustalle
1 kananmuna raviolien reunojen voiteluun
yrttejä hienonnettuna annosten koristeluun
Asettele ruokalusikallinen täytettä pastalevylle sopivin välein. Voitele kananmunalla pastan tulevat leikkauskohdat. Aseta päälle toinen pastalevy, ja painele sormin levyt huolellisesti kiinni toisiinsa siten, että täyte jää kauniisti raviolin keskelle. Leikkaa neliönmuotoiset raviolit pastaleikkurilla tai pyöreällä muotilla irti levystä.
Keitä raviolit runsaassa suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuutin ajan. Nostele raviolit tarjoilulautasille, kaada päälle kuuma kastike ja koristele yrteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti