Tänään teki mieli suloisen pehmeää munakokkelia aamun piristykseksi. Valmistin sen huippukokki Gordon Ramsayn tapaan kattilassa, jossa kananmunat ja voi hiljalleen sekoittaen kypsytetään herkulliseksi munakokkeliksi. Tarjoan oman kokkelini mieluiten löysänä, jolloin maku on mehevä ja täyteläinen.
Kahteen annokseen tarvitaan
4 kananmunaa
4 rkl voita
1 reilu rkl creme fraichea
suolaa
mustapippuria
rucolaa, ruohosipulia tai kevätsipulia hienonnettuna
Käytä mieluiten varrellista kattilaa, joka on helppo nostaa liedeltä yhdellä kädellä. Laita kattilaan voi ja kananmunat ja lämmitä keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen. Kun seos alkaa saota, nosta kattila hetkeksi liedeltä edelleen sekoittaen. Kun seos on hetken ehtinyt jäähtyä, palauta liedelle ja jatka sekoittamista. Toista sama muutaman kerran niin että tuloksena on sopivan löysä rakenne. Lisää lopuksi creme fraiche, mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti