perjantai 17. toukokuuta 2024

Herkullinen ja nopea tapas katkaravuista


Tämä perinteinen espanjalainen tapas valmistuu vartissa ja maistuu herkulliselta. Gambas al ajillo perustuu oliiviöljyn ja valkosipulin liittoon, jonka aromeissa ravut kypsyvät suloisen herkullisiksi. Rapeakuorinen leipä lisäkkeenä varmistaa, että ihana kastike tulee kokonaan nautittua.


Kahteen tapas-annokseen tarvitaan
10 raakaa jättirapua kuorittuna tai 250 g pieniä katkarapuja
1,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
hyppysellinen kuivattua chiliä hienonnettuna tai chilijauhetta
1 rkl Pimentón-paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
kourallinen persiljaa silputtuna
lisäkkeenä rapeakuorista vaaleaa leipää





Voit valmistaa annokset suoraan pikkuvuokiin tai paistinpannulla. Poista ravuista mahdollinen kuori sekä suoli ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Anna oliiviöljyn lämmetä pannulla, lisää valkosipuli ja kuullota keskilämmöllä hetki. Kun valkosipuli alkaa saada väriä, lisää ravut, chili ja mausta pimentonjauheella, suolalla ja mustapippurilla. Kun ravut ovat kypsyneet reilun minuutin, käännä ne ja kypsennä toinen puoli. Kypsennysaika yhteensä 3 minuuttia - varo kypsentämästä liikaa, jotta ravut säilyvät mehevinä. Lisää valmiiden annosten päälle sitruunamehua ja persiljasilppua. Tarjoa lisänä vaaleaa leipää, jota on kiva dippailla kastikkeeseen.


             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti