perjantai 31. toukokuuta 2024

Paahdettuja rakuunaporkkanoita


Nautin ravintolassa herkullisen porkkana-annoksen ja inspiroiduin kotona kokkaamaan oman versioni herkullisista uuden sadon porkkanoista. Porkkanat rakastavat rakuunaa, jota löytyy sekä marinadista että maustevoista. Ihana annos kauden kasviksista!



Kahteen pääruoka-annokseen (tai neljään alkuruoka-annokseen) tarvitaan
600 g porkkanoita kuorittuna
kourallinen pinjansiemeniä paahdettuna
suolaa
sitruunamehua
koristeluun muutama verso tuoretta rakuunaa (unohdin laittaa nämä omiin annoksiini)

Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl pieneksi hienonnettua tuoretta rakuunaa

Sekoita ainekset.

Rakuunavoi:
2 rkl huoneen lämmössä pehmennyttä voita
2 rkl pieneksi hienonnettua tuoretta rakuunaa
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta

Anna voin pehmetä huoneen lämmössä puolisen tuntia ja sekoita siihen muut ainekset.



Voit kypsentää porkkanat parilla eri tavalla:

- Keitin porkkanoita suolalla maustetussa vedessä kymmenisen minuuttia, ja ongin reikäkauhalla pienimmät vedestä pois aikaisemmin. Siirsin porkkanat uunipellille, voitelin niiden päälle marinadin ja otin niihin sähköuunin grillissä kauniin grillatun pinnan. 

- Vaihtoehtoisesti laita marinadilla voidellut porkkanat 200-asteiseen uuniin kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet kauniin paahteisen värin.

Pleittaa annokset:

Asettele porkkanat kauniisti tarjoilulautasille ja purista päälle hieman sitruunamehua. Laita päälle nokareet rakuunavoita sekä paahdetut pinjansiemenet ja koristele rakuunanversoilla.


                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti