torstai 6. helmikuuta 2025

Yrteillä maustettu ricotta rapealla leivällä




Ricotta on pehmeä italialainen tuorejuusto, joka sopii salaatteihin, pastaruokiin, jälkiruokiin, leivontaan ja lisäkkeeksi. Vaikkapa aamiaispöytään ricotasta saa hetkessä herkullisen levitteen rapsakan leivän päälle, kun sen maustaa yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla.


Näitä tarvitaan:
250 g ricottaa 
1 rkl sitruunankuoriraastetta
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi heononnettuna
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl kevätsipulia hienonnettuna
0,5 dl tuoretta minttua hienonnettuna
0,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria



Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi, mutta jätä osa yrteistä annoksen päälle ripoteltavaksi. Tarkista maku. Tarjoa rapeakuorisen leivän päällä, esimerkiksi leivänpaahtimessa paahdettu focaccia sopii hienosti. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti