keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Höyrytettyä lohta ja kasviksia



Höyryttämällä kypsytetty lohi ja kasvikset on vähäkalorinen ja terveellinen herkku. Tarjosin oman loheni lisukkeena myös ruotsalaisia tilli-kermaperunoita, mutta annos toimii myös mainiosti ilman niitä, jos haluaa välttää hiilihydraatit ja kerman.


Kahden ruokalijan annokseen tarvitaan:
125 gr pala lohifilettä per ruokailija
1 parsakaali
1 pieni kukkakaali
vihreää parsaa
tilliä
suolaa
valkopippuria
timjamia
oliiviöljyä
1 lime

Ruotsalaisiin tilli-kermaperunoihin tarvitaan:
perunoita
kermaa
tilliä

Katso kermaperunoiden ohje täältä.




Aseta lohipalat höyrystimeen ja kypsennä noin 5 minuuttia. Käytin kypsennysalustana banaaninlehteä, joka antaa lohelle maulle oman säväyksensä.




Irrota parsakaalin ja kukkakaalin kukinnot niin että saat saman kokoisia paloja. Halutessasi voit käyttää myös varren, mutta kuori se ja pilko pieniksi paloiksi. Hyörystä niitä 3 - 4 minuuttia niin että palat kypsyvät mutta jäävät napakoiksi. Laita kypsät parsakaalin ja kukkakaalin palat kulhoon ja mausta ne oliiviöljyllä, ripauksella suolaa, timjamilla ja limemehulla.

Napsauta parsojen kannasta kuiva osuus pois, kuori ne ja grillaa tai pariloi nopeasti kuumalla parilalla. Mausta parsat oliiviöljyllä ja ripauksella limemehua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti