Höyryttämällä kypsytetty lohi ja kasvikset on vähäkalorinen ja terveellinen herkku. Tarjosin oman loheni lisukkeena myös ruotsalaisia tilli-kermaperunoita, mutta annos toimii myös mainiosti ilman niitä, jos haluaa välttää hiilihydraatit ja kerman.
Kahden ruokalijan annokseen tarvitaan:
125 gr pala lohifilettä per ruokailija
1 parsakaali
1 pieni kukkakaali
vihreää parsaa
tilliä
suolaa
valkopippuria
timjamia
oliiviöljyä
1 lime
Ruotsalaisiin tilli-kermaperunoihin tarvitaan:
perunoita
kermaa
tilliä
Katso kermaperunoiden ohje täältä.
Napsauta parsojen kannasta kuiva osuus pois, kuori ne ja grillaa tai pariloi nopeasti kuumalla parilalla. Mausta parsat oliiviöljyllä ja ripauksella limemehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti