torstai 23. huhtikuuta 2015

Mustekalasalaatti


Helppo reseptituliainen Välimeren rannalta: mustekalasalaatti, johon tulee perunaa, punasipulia, thai-basilikaa ja kypsää sitruunaa. Yksinkertaisuudessaan herkullista! Olin tyytyväinen, kun löysin kaupasta mustekalasäilykkeen, jossa oli pelkästään mustekalaa ohuina carpaccio-viipaleina. Ruoka maistui ilahduttavan hyvältä ilman säilykkeistä sivumakua tai liikaa etikkaisuutta. Yllä oleva kuva on itse valmistamastani annoksesta, alla oleva Ranskan Rivieralla nautitusta. Kukkia ei sattunut olemaan kotona, joten puna-mangoldin lehdet saivat kelvata koristeeksi! Ohessa fiiliskuvia pääsiäismatkalta.
Kahteen annokseen tarvitaan
150 gr mustekalaa
2 keskikokoista perunaa
1/2 punasipulia
thai-basilikaa hienonnettuna
1 kypsä luomusitruuna
punamangoldin lehtiä koristeeksi

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kuori ja viipaloi. Valuta mustakalasta neste. Jos mustakala maistuu etikkaiselta, voit huuhdella sen pikaisesti kylmällä vedellä. Viipaloi ohuiksi paloiksi. Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Pese luomusitruuna ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Kokoa annos flan-renkaan avulla suoraan tarjoiluastialle, jolloin saat sen kauniin kakkumaiseen muotoon. Flan-renkaassa ei ole pohjaa, minkä ansiosta se on helppo poistaa lopuksi. Voit koota annoksen myös sopivankokoiseen öljyttyyn astiaan ja kumota sen lautaselle.
Aseta lautaselle ensin sitruunan viipaleet niin että ne jäävät osittain näkyviin renkaan ulkopuolelle. Lado renkaaseen vuoronperään perunaviipaleita, punasipuliviipaleita, mustekalaa ja hienonnettua thai-basilikaa. Jatka kunnes annos on halutun korkuinen ja poista lopuksi muotti. Koristele lopuksi puna-mangoldin lehdillä tai syötävillä kukilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti