sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Banaaninlehdellä höyrytettyä turskaa, piparjuuriperunamuhennosta ja juureslastujaTurskan voi kypsentää maukkaaksi höyryttämällä sen banaaninlehden päällä. Banaaninlehti antaa kalaan aromia ja turska kypsyy herkulliseksi ilman voita. Perunanmuhennos saa pippurista luonnetta, kun sen maustaa piparjuurella ja vesikrassilla. Maistettaessa voisi luulla, että muhennokseen on lisätty wasabia! Jos haluaa stailata annoksen ravintolatyyliin, sopivat lisäkkeeksi ohuet öljyssä kypsennetyt juureslastut.


Kahteen annokseen tarvitaan
2 turskafilettä
1 rasia baby-pinaattia
banaaninlehti höyrytysalustaksi
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
vesikrassia koristeluun

Huuhtele pinaatti kylmässä vedessä ja laita teflon-pannulle tai kattilaan ja anna lämmetä niin että pinaatti luhistuu. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Purista liika vesi talouspaperilla pois ja pilko pienemmäksi.

Laita turskafileen päälle pinaattia ja käännä file kaksinkerroin niin että pinaatti jää sen sisälle. Aseta höyrykeittimeen banaaninlehti ja sen päälle täytetyt turskafileet. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja höyrytä 6 - 8 minuuttia.

Laita turskafileet annoslautasille piparjuurella maustetun perunamuhennoksen kanssa. Koristele vesikrassilla ja vihanneslastuilla.

Piparjuurella maustettu perunamuhennos

6 jauhoista perunaa
1 - 2 rkl piparjuurta raastettuna
1 - 2 rkl vesikrassia hienonnettuna sekä kourallinen koristeluun
1/2 - 1 dl kermaa

Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä joka juuri ja juuri peittää perunat. Soseuta ne ja sekoita sekaan raastettu piparjuuri, hienonnettu vesikrassi sekä kerma.


Vihanneslastut

porkkanaa
juuriselleriä
öljyä

Viipaloi juuriselleri ja porkkana mandoliinilla ohuiksi lastuiksi ja kypsennä paistinpannulla öljyssä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti