Kevään tullen kauppojen vihannesvalikoimat paranevat. Nyt on hyvä aika tehdä nuudeleita kasvisten kanssa. Kun vihannekset on pilkottu, valmistuu tämä kevyt herkku wokissa nopeasti. Olen mieltynyt käyttämään kasvisten kanssa pähkinäöljyä ja seesamöljyä, jotka tuovat makuun aromia ja syvyyttä.
Ruoka valmistuu näistä aineksista, joita voit käyttää haluamassasi suhteessa:
lasinuudeleita
tuoretta vihreää parsaa
pikkusalaattia eli sydänsalaattia viipaloituna
shiitakesieniä pilkottuna
kirsikkatomaatteja lohkoina
kevätsipulia pilkottuna
retiisiä viipaloituna
tuoretta inkivääriä pieneksi pilkottuna
punaista chiliä hienonnettuna
valkosipulia hienonnettuna
soijakastiketta
seesamöljyä
pähkinäöljyä
Kuori parsa ja napsauta tyvestä varren kuiva osuus pois, sitä ei käytetä. Leikkaa varret viistoon paloiksi ja halkaise nuppuosa. Valmista lasinuudelit ohjeen mukaan. Pilko nuudelit veitsellä hieman pienemmiksi ja mausta sekoittamalla niihin hieman soijakastikketta ja seesamöljyä.
Laita wokkiin hieman seesamöljyä ja kuullota siinä chili, inkivääri ja valkosipuli. Lisää shiitakesienet ja pähkinäöljyä, sekoita. Lisää parsat ja anna kypsyä hetki. Lisää retiisit, kirsikkatomaatit ja kypsytä hetki ja lisää pikkusalaatti. Mausta soijakastikkeella. Aseta tarjoiluastiaan ensin nuudelit ja niiden päälle rapsakat vihannekset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti