sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kotona tehty mysli



Kun myslin tekee itse kotona niin tietää mitä siinä on. Myslin tekeminen on helppoa ja lisäksi siitä saa juuri halutun makuista. Koska itse käytän jugurtin kanssa tuoreita marjoja ja hedelmiä, en kaipaa mysliini rusinoita enkä kuivattuja hedelmiä. En myöskään halua mysliini makeutusaineita, suolaa tai rasvaa, joita lisätään valmiisiin mysleihin. Luepas joskus kaupan myslin tuoteseloste niin yllätyt mitä kaikkea niissä on!





Maukas mysli syntyy jo näistä aineksista:
luomu-täysjyväkaurahiutaleita
kokonaisia kuorittuja manteleita
kuorittuja saksanpähkinöitä
pellavansiemeniä

Paahda lämpimällä kuivalla pannulla hetki manteleita niin etteivät ne ruskistu. Tee sama säksanpähkinöille. Laita mantelit ja pähkinät leikkuulaudalle ja hienonna ne haluamasi kokoisiksi. Paahda pellavansiemeniä kunnes ne alkavat poksahdella. Yhdistä paahtamasi ainekset lämpiminä kaurahiutaleisiin, jolloin nekin saavat osansa lämmöstä ja maku paranee. Kaurahiutaleiden paahtamista en suosittele.




Mysliin sopivat myös kurpitsansiemenet, hampunsiemenet ja kuivatut mustikat.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti