tiistai 24. toukokuuta 2016

Voileipäkakku lohi-katkaraputäytteellä



Voileipäkakku on juhlapöytien klassikko, joka elää taas uutta kultakautta. Voileipäkakku on yksinkertainen valmistaa ja sen voi täyttää omien makumieltymysten mukaan lukemattomilla tavoilla. Kauniisti koristeltuna tämä näyttävä retroherkku saa taatusti hymyn eri ikäisten juhlavieraiden huulille!





Oma suosikkini on merellinen voileipäkakku, jossa maistuvat katkarapu ja kylmäsavustettu lohi. Tämän ohjeen kakusta saat noin 12 herkullista palaa. 

Valmistukseen tarvitaan:
leipä, josta saat leikattua 3 - 4 haluamasi kakun muotoista noin sentin paksuista palaa

Täyte:
5 kovaksikeitettyä kananmunaa hienonnettuna
2 dl kuorittuja katkarapuja pieneksi pilkottuina
100 g kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
1 dl creme fraichea
1 dl majoneesia
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl kevätsipulia tai ruohosipulia hienonnettuna
suolaa
pippuria

Koristeluun:
2 dl majoneesia
1 dl creme fraichea
2 dl kuorittuja katkarapuja 
200 g kylmäsavulohta 
kurkku
2 sitruunaa
tilliä




Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Poista leivästä kuori ja kovat reunat ja leikkaa siitä 3 - 4 noin sentin paksuista viipaletta haluamasi kakun muotoon. Levitä täyte kerrosten väleihin tasaisesti. Sekoita koristeluun tuleva creme fraiche majoneesiin. Levitä seos kakun päälle ja reunoille niin, että kakku peittyy kauttaaltaan. Koristele kakun reunat ohuilla kurkkusiivuilla ja sitruunaviipaleilla. Tällä kertaa leikkasin kurkun pitkittäin, mutta voit hyvin viipaloida sen poikkisuuntaan. Koristele kakun päällinen katkaravuilla, lohiruusukkeilla, sitruunalohkoilla ja tillillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti