sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kampasimpukoita ja salsa verde -kastikettaViikonlopun illalliseen kuului kampasimpukoita, jotka valmistettiin grillissä. Simpukoiden kanssa tarjottiin kesäistä salsa verde -kastiketta, johon makua tuovat aromaattiset yrtit, makea sipuli ja sitruuna. Kun käytössä oli grilli, päätin käyttää sitruunanpuolikkaat ensin grillissä, jolloin ne taianomaisesti muuttuvat makeammiksi. Näin salsa verdeä maustava sitruunamehu on lähempänä sitä ihanaa kypsän sitruunan makua, johon eteläisessä Euroopassa olemme ihastuneet. Kampasimpukat eivät ole helpoimpia grillattavia, mutta palkitsevat herkullisuudellaan!

Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
8 - 10 suurehkoa kampasimpukkaa
oliiviöljyä grillaamiseen

Salsa verde kastike:
1 dl laadukasta oliiviöljyä
1 kypsän sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1/2 makea sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
maldon-suolaa
mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 dl korianteria hienonnettuna
Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy, raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna maustua puolisen tuntia. Jos haluat sitruunamehusta erityisen hyvää ja makeaa, grillaa sitruunanpuolikkaita ennen kuin puristat mehun. Sitruunan kuori tulee raastaa ennen grillausta. Hienonna persilja, ruohosipulia ja korianteri ja sekoita ne kastikkeeseen hetkeä ennen kastikkeen käyttämistä.

Ennen grillausta varmista että grillin ritilä on puhdas. Säilytä kampasimpukat jääkaapissa kunnes grillauksen aika koittaa. Kuivaa simpukat huolellisesti talouspaperilla, ja levitä niiden pinnalle hieman oliiviöljyä estääksesi niiden tarttumisen ritilään. Laita kampasimpukat vartaisiin siten, että kussakin vartaassa on kaksi tikkua. Näin niiden kääntäminen on helppoa. Grillaa simpukoita nelisen minuuttia kunnes pinta on saanut väriä, käännä varras ja grillaa vielä muutama minuutti. Kampasimpukoiden tulee olla sisältä vain juuri ja juuri kypsiä. Aseta vartaat lautasille, pirskottele päälle salsa verde -kastiketta ja tarjoa välittömästi.
Grillatuille kampasimpukoille viiniksi sopii mainiosti Villa Binachi Verdicchio, jonka sitruksinen, mineraalinen ja yrttinen maku tukee hienosti ruoan omaa makua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti