perjantai 5. elokuuta 2016

Grillatut jättiravut yrttikastikkeella



Ihana jatkaa kesän viettoa Suomessa! Eilen herkuttelimme rosmariinivartaissa grillatuilla jättiravuilla. Jättiravut sopivat grilliin hienosti, sillä ne kypsyvät nopeasti ja saavat grillattaessa herkullisen aromin. Valmistin ravuille maukkaan yrttikastikkeen, johon makua antavat appelsiini, inkivääri, korianteri, ruohosipuli, thai-basilika ja chili. Ihanaa yrttistä makua antaa myös rosmariini, jonka oksista valmistin ravuille grillivartaat!

                  



Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
8 suurikokoista jättirapua
rosmariinia, josta saat 4 rosmariininoksaa rapujen vartaiksi
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja lisäkkeeksi

Yrttikastikkeeseen tarvitaan
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
1/2 appelsiinin mehu
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl thai-basilikaa hienonnettuna
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl hienoa sokeria
chiliä hienonnettuna
ripaus suolaa
1 tl oliiviöljyä
1/2 vähäsuolaista soijakastiketta

Sekoita kaikki kastikeainekset ja anna niiden maustua huoneenlämmössä sillä aikaa kun valmistat ravut.




Kuori ravut, mutta jätä niiden pyrstö paikalleen. Poista rapujen suoli. Valmista rosmariinista 4 varrasta vuolemalla niiden paksu pää teräväksi. Kokoa varras pujottamalla 4 rapua 2 rosmariinin oksaan. Kun kaytät vartaassa kahta oksaa se on helpompi kääntää grillissä. Voitele ravut oliiviöljyllä.

Grillaa rapuvartaita ja kirsikkatomaatteja hiilloksella kummaltakin puolelta noin 2 minuutin ajan. Ole tarkkana, etteivät ravut kypsy liikaa. Rosmariinin oksat saavat grillatessa hieman palaa, sillä ne luovuttavat tällöin aromia rapuihin. Aseta vartaat ja kirsikkatomaatit lautasille ja lisää rapujen päälle yrttikastiketta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti