tiistai 16. elokuuta 2016

Paprikakeitto

Paprikakeitto


Tämän päivän keitto sai alkunsa astiaostoksilla. Silmiini osuivat kauniit matalat kupit, joista varmaan juodaan teetä, mutta mielestäni ne ovat täydelliset alkuruokakeiton tarjoiluun. Niitähän piti heti päästä kokeilemaan, ja kun kotiin palattuani kaapista löytyi punainen ja keltainen paprika niin ratkaisu oli selvä: valmistin paprikeittoa. Herkullinen keitto syntyy varsin yksinkertaisista aineksista ilman kermaa ja turhia kaloreita.


Kahden ruokalijan alkuruokakeittoon tarvitaan
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
1/2 sipuli
1 pienehkö peruna
1 valkosipulin kynsi
1 rkl voita
1/2 rkl kanafondia
suolaa
1 siivu pancettaa (tai pekonia)


paprika keitto


Paista pancetta rapeaksi, anna kuivahtaa talouspaperin päällä ja hienonna.

Pilko paprikat, sipuli ja peruna kuutioiksi. Viipaloi valkosipuli. Laita puolet voista pienehköön kattilaan ja lisää paprika, sipuli, peruna ja valkosipuli. Lisää vettä niin että ainekset peittyvät reilusti ja mausta suolalla. Kun vesi kiehuu lisää kanafondi. Keitä vihannekset keskilämmöllä kypsiksi, lisää loppu voi ja soseuta sauvasekoittimella. Koristele keitto hienonnetulla pancetalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti