maanantai 22. elokuuta 2016

Uuniselleri sienikastikkeella



Juuriselleri on aromaattinen juures, josta saat valmistettua herkullisen, täyttävän ja hauskan aterian. Juurisellerin ei ole raakana kauneimman näköinen juures, mutta sen maku on hienostunut ja hieman pähkinäinen. Ruokapöytään tuotu vaikuttavan näköinen uuniselleri sienikastikkeella ei jätä ketään kylmäksi tai nälkäiseksi! 





Uuniselleri


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
500 g juuriselleri
tuoretta tai kuivattua timjamia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 laakerinlehteä
oliiviöljyä
ripaus suolaa
alumiinifoliota
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna koristeeksi

Pese selleri huolellisesti ja aseta se alumiinifoliolle. Hiero pintaan oliiviöljy ja lisää sellerin päälle timjami, valkosipuli, laakerinlehdet ja suola. Sulje folio nyytiksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 - 60 minuuttia kunnes selleri on kypsä.

Viipaloi juuriselleri sentin paksuisiksi siivuiksi niin että selleri säilyttää muotonsa. Kaada päälle sienikastike ja koristele hienonnetulla lehtipersiljalla.




Sienikastike


kantterelleja
mustatorvisieniä
tuoretta timjamia
valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Puhdista sienet, leikkaa suuremmat paloiksi ja jätä pienet kokonaisiksi. Laita pannulle voi ja lisää sienet, viipaloitu valkosipulinkynsi ja anna hautua 2 minuuttia. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja lisää kerma sekä tuoretta timjamia. Anna kastikkeen hautua vielä 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.




2 kommenttia:

  1. Ihana ruoka :) Tein tätä kun mulle tuli vieraita ja kaikki tykkäs

    VastaaPoista