lauantai 6. elokuuta 2016

Savustetut muikut pallogrillissä

Innostuimme eilen savustamaan kaupasta saamiamme supertuoreita muikkuja. Täytyy sanoa että olivat parhaan makuisia savumuikkuja mitä olen elämässäni maistanut! Pidän kevytsavustetusta kalasta, jossa on hieno savun aromi, mutta kala on säilynyt edelleen mehevänä. Kevytsavustus on ollut pitkään trendi myös laadukkaissa ravintoloissa tarjotussa savustetussa ruoassa. Savustaminen onnistuu hienosti pallogrillissä. Käytin savustamiseen katajanoksia ja mausteena rosmariininoksia. Katso tästä yksinkertainen ohje ja kokeile rohkeasti! Katso myös aiemmin julkaisemani lohen savustusohje.

Näitä tarvitaan:
tuoreita muikkuja
laadukasta suolaa
oliiviöljyä alustan voiteluun
pari reilua kourallista katajanoksia
rosmariinia 

Tee grilliin kunnon kokoinen hiillos. On tärkeää, että hiiliä on riittävästi, jotta savustamisen aikana grillin lämpötila nousee riittävän korkeaksi ja kalat kypsyvät kummaltakin puolelta ilman kääntämistä. 

Puhdista ja kuivaa peratut muikut ja ripottele niiden päälle hieman suolaa. Asettele muikut grillausalustalle, joka on voideltu kevyesti oliiviöljyllä. Laita päälle rosmariininoksia.
Kun hiillos on valmis, laita katajanoksat suoraan hiilien päälle. Laita muikut grillausalustalla ritilälle. Sulje pallogrillin kannen venttiili, jotta savu jää grillin sisälle, mutta jätä alaventtiili auki niin palaminen saa happea ja grilli pysyy kuumana. Kaloja ei tarvitse kääntää, sillä ne kypsyvät grillin lämmössä molemmin puolin. Reilun kymmensenttiset muikut kypsyivät grillissämme noin 7 minuutissa. Kalat saavat savustuessaan hennon ruskean sävyn. Ripottele valmiiden kalojen päälle suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti