sunnuntai 28. elokuuta 2016

Palsternakka-fenkolipaistos fetajuustolla


Syksyn kynnyksellä on aika nauttia ihanista juureksista. Yhdistin vuokaan suloisten palsternakkojen kanssa fenkolia, purjoa ja perunaa. Appelsiinikuorisuikaleet tuovat makeutta annokseen, joka paistamisen jälkeen kruunataan feta-juustolla ja tuoreella timjamilla. Värikäs annos hellii makuhermoja ja näyttää kauniilta! Terveellisestä ravinnosta pitävälle runsaasti vitamiineja, beta-karoteenia ja ravintokuituja sisältävä palsternakka on hyvä valinta. 





Näillä aineksilla valmistuu 4 hengen alkuruoka tai 2 pääruoka-annosta:
4 palsternakkaa kuorittuna
2 perunaa lohkottuna
1 fenkoli viipaloituna
10 cm pala purjoa viipaloituna
10 appelsiininkuorisuikaletta (ilman valkoista osaa)
tuoretta timjamia
1 rkl voita nokareina
oliiviöljyä
suolaa
feta-juustoa maun mukaan
tuoretta timjamia







Kuori palsternakat ja paloittele muut ainekset. Laita vuoan pohjalle loraus oliiviöljyä, lisää kasvikset, appelsiininkuoret ja voinokareet. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele päälle murennettua fetaa ja koristele tuoreella timjamilla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti