Turska on yksi suosikkikaloistani. Turskaa saa usein tuoreena kauppojen kalatiskeiltä, vaikkei se Suomen vesillä viihdykään. Tämä resepti on suosikkini, sillä sen avulla saan herkullisen ja kauniin ruoan nopeasti ja helposti. Kala kuorrutuksineen valmistuu helposti pannulla, eikä sen kanssa tarvitse muita lisäkkeitä. Värikäs annos näyttää kauniilta ja kala kypsyy kasvisseoksen alla meheväksi!
Kahteen annokseen tarvitaan
1 turskafile
5 isoa vihreää kivellistä oliivia
6 kirsikkatomaattia hienonnettuna
1 rkl punasipulia hienonnettuna
basilikaa hienonnettuna
oliiviöljyä
suolaa
voita paistamiseen
Poista oliiveista kivi ja kuori punasipuli. Hienonna oliivit, kirsikkatomaatit ja punasipuli ja yhdistä ne seokseksi. Mausta hienonnetulla basilikalla, ripauksella suolaa ja oliiviöljyä. Leikkaa turskafile kahteen osaan, mausta suolalla ja aseta seos kalan päälle tasaisesti. Laita kuumalle pannulle voita ja kypsennä kala miedolla lämmöllä kannen alla kunnes turska on kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti