lauantai 24. syyskuuta 2016

Kvinoa-kanttarellisalaatti



Lähi-itä kohtaa kanttarellit tässä salaatissa, joka sopii itsenäiseksi ateriaksi tai vaikka osaksi brunssia. Kvinoa on maukas ja monikäyttöinen vilja, jossa on paljon proteiinia ja rautaa, ja se on gluteeniton. Yrteistä kannattaa sienien seuraksi kokeilla salviaa, jonka metsäisen yrttinen maku sopii kanttarellien kumppaniksi.


Kahteen annokseen tarvitset
1 dl kvinoaa
1 dl kanttarelleja
salviaa hienonnettuna
suolaa
1 punasipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tomaatti
6 pensaspapua
lehtipersilja hienonnettuna
mustapippuria rouhittuna tai chiliä hienonnettuna mausteeksi






Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Paista salvialla ja suolalla maustetut kanttarellit voissa ja siirrä syrjään. Paista hienonnettu punasipuli ja valkosipuli voissa ja siirrä odottamaan. Upota tomaatti kiehuvaan veteen minuutiksi ja poista siitä kuori, kanta ja siemenet ja pilko pieneksi. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan ja pilko ne.

Yhdistä kaikki ainekset keskenään, sekoita ja maista. Mausta mustapippurilla, hienonnetulla chilillä ja suolalla makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti