tiistai 25. huhtikuuta 2017

Herkkusieni-kidneypapulasagne



Lasagne on perinteinen kaiken ikäisille maistuva pastaherkku, josta on kiva ideoida uudenlaisia versioita. Osallistuin Bloggers' Inspiration Day -tapahtumaan, josta sain suomalaisia Champ-herkkusieniä ja GoGreen Luomu -kidneypapuja. Innostuin kehittelemään niistä maukkaan herkkusieni-kidneypapulasagnen. Jauhelihakastikkeen sijasta lasagneen tulee herkkusienikastiketta, johon kidneypavut tuovat täyteläisyyttä ja ravintosisältöön proteiinia.


Opin ruotsalaiselta huippukokilta Matias Dahlgrenilta että salvia ja sienet sopivat hienosti yhteen, ja maustoin sienikastikkeen salvialla, timjamilla ja valkosipulilla. Juustokastikkeeseen käytin puolestaan italialaista ricotta-juustoa, joka toi ruokaa mukavaa makua ja hapokkuutta.


Uutta vege-lasagnea maistaneet ruokavieraani ihastelivat lasagnen herkullista makua, eikä kukaan jäänyt kaipaamaan lihaa! Oikein valmistettu lasagne on valmiina rakenteeltaan kakkumainen, eli siitä leikattu pala säilyttää lautasella muotonsa.








Tällä ohjeella valmistuu 4 annoksen herkkusieni-kidneypapulasagne:

Sienikastike:

600 g Champ-herkkusieniä viipaloituna
1 rkl voita
5 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 prk luomu tomaattimurskaa
1 pakkaus (285 g) GoGreen Luomu -kidneypapuja
1 dl smetanaa
5 lehteä tuoretta salviaa hienonnettuna

Juustokastike:

5 dl maitoa
250 g pehmeää ricotta-juustoa
suolaa

Muut ainekset:

noin 300 g lasagnelevyjä (omaan vuokaani käytin 5 suurta lasagnelevyä)
oliiviöljyä vuoan voiteluun
1 dl parmesaania raastettuna
4 salvian lehteä koristeeksi





Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 

Valmista sienikastike: Kypsytä herkkusieniviipaleita keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää voi, sekoita. Lisää valkosipuli, sipuli ja timjami, sekoita. Lisää tomaattimurska ja anna hautua muutama minuutti. Huuhtele pavut ja lisää ne ja smetana seokseen, sekoita ja hauduta 10 min. Lisää lopuksi salvia.

Valmista juustokastike: Lämmitä maito ja sekoita siihen ricotta-juusto, mausta suolalla.

Voitele uunivuoka oliivioljyllä. Lisää pohjalle kerros sienikastiketta. Aseta päälle lasagne-levy, sen päälle kerros sienikastiketta ja tämän päälle kerros juustokastiketta. Tee lisää kerroksia lisäämällä lasagnelevy, sienikastike ja juustokastike kunnes vuoka on valmis. Ripottele päälle parmesaaaniraaste, peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Poista folio ja anna olla uunissa sen ajan että pinta ruskistuu kauniisti. Ota uunista ja anna levätä folion alla 10 minuuttia ennen kuin annostelet lautasille. Koristele salvian lehdillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti