lauantai 29. huhtikuuta 2017

Mausteiset simpukat kookosmaidossa

Mausteiset simpukat kookosmaidossa

Pieniä vongole-simpukoita saa ilahduttavan usein tuoreena suomalaisten kauppojen kalatiskeiltä. Niistä valmistettava "Spaghetti alle Vongole" on klassikko, joka on yksi suosikeistani kun matkustelen Italiassa. Tällä kertaa päätin vaihteeksi valmistaa vongole-simpukat thai-tyyliin kookomaidossa maustettuna inkiväärillä, chilillä ja korianterilla. Varsinainen ruoka valmistuu hetkessä, mutta sitä ennen on tärkeää poistaa simpukoista hiekka liottamalla niitä suolavedessä. Muistan ensimmäisen kertani, jossa tein tämän vaiheen huolimattomasti, ja hampaissa ratiseva hiekka himmensi syömisen iloa!Mausteiset simpukat thai-tyyliin


Kahden ruokailijan reiluun annokseen tarvitaan
700 g eli yksi pussillinen vongole-simpukoita, joista on poistettu avautuneet (kuolleet) simpukat
165 gramman purkki kookosmaitoa
1/2 dl vettä
1 valkosipulin kynsi ohueksi viipaloituna
1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 rkl tummaa ruokosokeria
1 tl kalakastiketta
tuoretta korianteria hienonnettuna
chiliä


Mausteiset vongole-simpukat kookosmaidossa


Laita suureen kattilaan 4 l kylmää vettä ja 1/2 dl merisuolaa ja sekoita niin että suola liukenee. Laita simpukat veteen, jolloin ne avautuvat ja puhdistuvat sisällä olevasta hiekasta. Huomaat, että vesi muuttuu pian sameaksi. Tämä johtuu siitä, että simpukat tuntevat suolavedessä olonsa kotoisaksi ja avautuvat, jolloin niiden sisällä oleva hiekkaa pääsee pois. Anna simpukoiden liota 40 minuuttia ja huuhtele ne kahteen kertaan kylmällä juoksevalla vedellä. Poista avonaiseksi jääneet kuolleet simpukat.

Laita suureen kuumaan pannuun vesi, valkosipuli, chili, inkivääri, kalakastike ja sokeri ja anna kypsyä hetki niin että sokeri liukenee. Lisää kookosmaito ja korianteria. Lisää simpukat kuumaan liemeen ja kypsennä kannen alla pari minuuttia niin että simpukat aukeavat. Poista simpukat, jotka kypsennyksen jälkeen ovat kiinni. Annostele syville lautasille liemineen ja koristele korianterilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti