sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Pienet ahvenfileet ja rapeat purjosuikaleet



Parin viikon takaisella Berliinin matkalla löysimme uuden ihanan ravintolan: Cookies Cream on erikoistunut fine dining -kasvisruokiin, joita nauttiessa vannoutunut sekasyöjäkin unohtaa lihan ja kalan olemassaolon. Toin maistelumenusta tuliaisiksi kotikeittiöön rapeaksi kypsennetyt purjosuikaleet, joiden hienostunut hieman savuinen purjon aromi sopii yhdistettäväksi moniin ruokiin, kuten seafoodiin ja sieniin.


Tässä ruoassa yhdistin rapeat purjosuikaleet pienten ahvenfileiden kanssa. Yksinkertaista, mutta ihan superherkullista! Rakastan purjosuikaleita myös siksi, että ne antavat annokselle kauniin ja stailatun ulkoasun. Vaikka annos syntyi suomalaisista raaka-aineista, katoin sen syömäpuikkojen kanssa, sillä tuo yhdistelmä vaan näytti niin kauniilta ja toimi myös aterioidessa hienosti.



Cookies Cream Berliini
Cookies Cream, kasvisherkuttelijan mekka Berliinissä

Kahteen annokseen tarvitaan
200 g pieniä ahvenfileitä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa
valkopippuria
persiljaa hienonnettuna

Rapeat purjosuikaleet:
20 cm:n pala purjon vihreää osaa
oliiviöljyä




Leikkaa purjon vihreä osa pitkiksi suikaleiksi. Laita pannulle oliiviöljyä ja kypsennä purjosuikaleita kunnes ne ovat ovat rapeita ja ohuimmalta osuudelta kauniin ruskistuneita. Anna niiden kuivahtaa talouspaperilla.




Poista ahvenfileistä ruodot ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita pannulle oliiviöljy ja voi ja kypsennä ahvenfileitä muutama minuutti. Lisää hienonnettu persilja.

Asettele tarjoilulautasille ahvenfileet ja niiden päälle kauniisti purjosuikaleet. Kaada päälle pannuun jäänyt voi-öljyseos. Ruoka sopii hienosti syötäväksi myös puikoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti